Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši.

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli okrožnico glede ponovne vrnitve   učencev od 4. do 8. razreda v šolo. Ker je okrožnica prišla pozno, vas prosimo za sodelovanje pri posredovanju podatkov, ki jih potrebujemo za organizacijo dela.

V ponedeljek, 1. 6. 2020, se bodo učenci 1., 2., 3. in 9. razreda vrnili v svoje matične učilnice.

V ponedeljek, 1. 6. 2020, pridejo v šolo tudi učenci 4. in 5. razreda v svoje matične učilnice. Vsi bodo stopali v šolo skozi vhod starega dela šole.

Učenci od 1. do 3. razreda bodo imeli malico po razporedu v šolski jedilnici, učenci od 4. do 9. razreda pa v učilnicah. Med odmori ne zapuščajo učilnic, kosilo bodo imeli prav tako po vnaprej določenem razporedu. Učenci v ponedeljek prinesejo šolske potrebščine po urniku.

V sredo, 3. 6. 2020, pridejo v šolo še učenci od 6. do 8. razreda. Pouk bodo imeli po urniku, neobvezne in obvezne izbirne predmete ter ure pevskega zbora bodo do konca šolskega leta izvedli na daljavo. S poukom bodo začeli ob 8. 20. V šolo bodo vstopali pri vhodu, kjer je parkirišče.

Delitve v manjše učne skupine za učence 8. in 9. razreda ne bo.

V šoli bomo izvajali poleg rednega pouka še dopolnilni pouk, ure DSP, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Interesnih dejavnosti ne bo.

Vsi učenci si bodo ob vstopu v šolo razkužili roke. Pouk bo potekal ves čas v matični učilnici oddelka.

Starše učencev z različnimi boleznimi, ki lahko predstavljajo tveganje, prosimo, da se pred vrnitvijo vašega otroka v šolo posvetujete z njegovim osebnim zdravnikom.

Maske v šoli niso obvezne.

Če bo prišlo še do kakšnih sprememb, vas bomo sproti obveščali.

Vozni red bo spremenjen, zgodnji jutranji krog odpade, vsi ostali krogi pa ostajajo nespremenjeni (2., 3., 4., 5.). Spremenjen vozni red je v prilogi.

Vse starše učencev, ki drugi teden ponovno pridejo v šolo, prosimo:

  • Izpolnite izjavo, da je otrok zdrav (izjava je prilogi) in izjavo naj otrok prinese v šolo.
  • Izpolnite prijavnico glede kosila v šoli, podaljšanega bivanja in prevoza v šolo s šolskim avtobusom.

Prosimo vas, da te podatke posredujete razrednikom čim prej oz. takoj po prejemu, saj moramo do ponedeljka organizirati oddelke podaljšanega bivanja, šolsko prehrano in šolski prevoz.

Od 1. 6. 2020 se kosila razdelijo vsem učencem, ki so na kosilo prijavljeni od začetka šolskega leta. V primeru, da želite odjavo, to sporočite v tajništvo šole.

V šolo pošljite samo zdrave otroke. Če kdo zboli in obstaja sum okužbe, se takoj posvetujte z njegovim osebnim zdravnikom in nas nemudoma obvestite, če gre za potrjeno okužbo.

Pogovorite se že doma s svojimi otroki o upoštevanju pravil (medsebojna razdalja,brez dotikov, kultura kihanja in kašljanja, dosledno umivanje rok).

Ponovno odprtje šole za vse učence je gotovo poseben izziv za vse nas. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da bomo poskrbeli za varnost. Vse starše vljudno prosim za sodelovanje in upoštevanje navodil.

V primeru, da se vam pojavlja kakšno vprašanje, ali ste v dvomih, ali bi nam radi kaj sporočili, mi lahko pišete: vesna.mesaric.lorber@gmail.com, lahko nas pokličete ali pa se obrnete tudi na vašega razrednika ali razredničarko.

Vesna Mesarič Lorber, ravnateljica

Priloge:

Prijavnica za učence od 4. do 8. razreda

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

Vozni red šolski avtobus od 1.6.2020