V letošnjem šolskem letu smo se z učenci 8. a in 8. b razreda podali proti kraški pokrajini, točneje občini Cerknica, v kateri se nahaja notranjski regijski park Rakov Škocjan. Z učenci smo se razveselili doma Rak, ki leži sredi kraškega gozda. V ponedeljek smo se podali proti Zelškim jamam, ki so nas prevzele s svojo lepoto. Pot v jame je bila za marsikoga pravi izziv. Obnovili smo znanje o kapnikih in si ogledali gnezdišča netopirjev. Po osmi uri je sledil večerni sprehod brez svetilk – tudi za to je bil potreben pogum. Pot nas je vodila do lovskega doma, ki je bil v času likovne kolonije poslikan z različnimi zvermi.

Danes smo se prebudili v sončno in jasno jutro. Čakal nas je daljši pohod do Unške koliševke, kjer smo si ogledali podzemne rove iz časa 1. svetovne vojne. Popoldan smo se preizkusili kot »pravi rokostrelci« in poznavalci različnih sledi, večer pa zapolnili z ustvarjalnimi delavnicami.

Učenci se počutijo lepo, vlada pozitivna energija, narava in sonce pa sta naša VELIKA PRIJATELJA. Kot se glasi moto našega druženja – V NARAVO Z GLAVO.