Spoštovani starši

 Za nami je mesec dni drugačnega šolskega dela, s katerim še se nismo srečali, zato se v tem času učimo tako učitelji kot učenci in tudi vi spoštovani starši.

 Tako kot mi, tudi vaši otroci doživljajo trenutno situacijo z različnimi občutki. Vaši otroci ne samo da slišijo, kaj vse dogaja okoli njih, temveč tudi čutijo kaj doživljate vi kot starši.

 Kar zdaj potrebujejo otroci, je, da se počutijo dobro in ljubljeno. Potrebujejo občutek, da bo vse v redu. In to bi lahko pomenilo, da se posvetite otrokom še nekoliko več. Morda skupaj specite piškote, ustvarjajte, se igrajte družabne igre in si skupaj oglejte kašen film. Lahko naredite kak eksperiment ali poiščite virtualne izlete v živalski vrt. Naj vas ne skrbi, kaj bo, ko bodo šli nazaj v šolo. Vsak otrok je v tej barki in vse bo v redu. Ko se vrnemo v šolo,  bomo prilagodili pouk in nadaljevali tam, kjer pač so. Učitelji so pripravljeni na to. Na koncu bo duševno zdravje naših otrok pomembnejše od njihovih akademskih sposobnosti.

Želim vam čim manj negotovosti, strahu, tesnobe zaradi trenutnih okoliščin v upanju, da se zadeve kmalu uredijo in se bomo lahko spet srečali v šoli. Zahvaljujem se vam za sodelovanje z učitelji in za vse dobronamerne nasvete.

Vam in vašim otrokom želim prijetne velikonočne praznike.

Lepo vas pozdravljam in ostanite zdravi.

Vesna M. Lorber, ravnateljica