Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

Ponoči smo s strani MIZŠ RS prejeli okrožnico o postopnem odpiranju šol in izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na področju osnovnega in glasbenega šolstva od 26. 1. 2021 naprej.

Ponedeljek, 25. 1. 2021, je namenjen hitremu testiranju zaposlenih v vrtcih in v šolah, s poukom za učence od 1. do 3. razreda pričnemo v torek, 26. 1. 2021. Za učence od 4. do 9. razreda pouk še naprej poteka na daljavo.

Dodatne informacije za starše učencev od 1. do 3. razreda:

  1. Vsi starši učencev od 1. do 3. razreda boste danes prejeli dopis z osnovnimi informacijami in vprašalnikom, za katerega vas prosimo, da nanj takoj odgovorite in ga vrnete razredničarkam. Podatke nujno potrebujemo zaradi priprave organizacije dela.
  2. Vljudno prosimo vse starše, da v šolo pošiljate samo zdrave otroke.
  3. V primeru, da imate v družini okužbo, otroka obdržite doma in o tem razrednike takoj obvestite.
  4. Jutranje varstvo bo organizirano za učence 1. razreda od 6.20 do 8.20, za 2. in 3. razred od 7.20 do 8.20.
  5. Razmislite o nujnosti vključitve otrok v jutranje varstvo in v podaljšano bivanje. Prosimo, da te možnosti ne uporabite, če imate drugo možnost.
  6. O načinu organiziranja pouka vas bomo sproti obveščali.
  7. Pouk za učence od 1. do 3. razreda se bo pričenjal ob 8.20.
  8. Ob vstopu v šolo in do vstopa v učilnico imajo učenci obrazne maske. V učilnicah jih snamejo. Za maske poskrbite starši.
  9. Učenci naj imajo toplejša oblačila, saj bomo morali prostore pogosto zračiti. Kolikor bo mogoče, bodo šli z učitelji tudi na prosto.
  10. Starši v šolo ne vstopate, otroke oddate pri vhodu. Ko po pouku pridete po njih, jih prav tako počakate pred vhodom in ravnate v skladu z navodili, ki bodo objavljena na vhodnih vratih.

Zaposleni v šoli se bomo v največji meri, in v okviru naših možnosti, potrudili, da bo ponovno všolanje varno. Veselimo se ponovnega srečanja z našimi učenci. Vas, spoštovani starši, pa prosimo za dobro in strpno sodelovanje tudi v bodoče.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi.

Vesna Mesarič Lorber, ravnateljica