Dragi učenci, starši, sodelavci Osnovne šole Hajdina!
Pravzaprav ne vemo, česar smo se bolj razveselili, zasluženih počitnic ali napovedane vrnitve vseh učencev v šole… Poleg tega nam veliko radosti te dni prinašajo pustne šege in običaji, veselimo se tudi Valentinovega, praznika ljubezni.
V tem tednu je bilo v šoli in vrtcu že polno otroškega veselja in smeha. Tako otroci v vrtcu kot učenci od 1. do 3. razreda ter seveda učiteljice in vzgojiteljice, so poleg svojih običajnih aktivnosti, postali tudi kurenti, hudički, superjunaki, princeske, mačke, zajčki, gasilci, kuharji, zdravniki… Baje je šolo obiskal celo Batman!
Medtem pa so žal učenci od 4. do 9. razreda in njihovi učitelji še naprej večino časa preživeli pred računalniki in se učili na daljavo. A brez skrbi, ob izredni požrtvovalnosti učiteljev, da pripravijo dobre in zanimive vsebine in motivirajo učence za uspešno delo, ob pomoči in podpori vas staršev, so tudi učenci od doma doživljali veliko smeha in veselja, kakor učenci v šoli in otroci v vrtcu. Tudi našemili so se in imeli pustno rajanje preko ZOOMA. Hvala vsem, ki ste poskrbeli za te lepe trenutke.

V naslednjem tednu čakajo šolarje zaslužene zimske počitnice! Naj bodo doživete, vesele, aktivne, igrive, saj je zima spet prinesla nekaj snega in nas vabi ven na zimske radosti. Morda boste našli čas tudi za obisk babic in dedkov, pustne norčije, morda celo napisali kakšno ljubezensko sporočilce na Valentinovo. Uživajte vsi skupaj!
Najbolj pa smo se razveselili novice, da se po počitnicah, 22. februarja, vračajo v šole vsi učenci, končno bo šola zadihala s polnimi pljuči, pa čeprav v mehurčkih, z maskami na hodnikih in strogih ukrepih. Z največjim veseljem bomo poskrbeli za vse potrebne ukrepe za zdravje, samo da smo spet skupaj, komaj čakamo, da se spet vidimo!
Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti vsem, da ste uspeli vse dni šolanja na daljavo videti luč na koncu tunela in ostali motivirani za svoje delo. Učitelji so se neizmerno trudili pripravljati zanimivo in učinkovito gradivo za učenje, uporabne in zabavne naloge, pomagati vsakemu od vas, včasih tudi v zelo pozni urah, samo da je vsak posameznik lahko čim bolje napredoval.
Hvala tudi učencem, da ste bili željni znanja in pripravljeni za učenje in delo, ne glede, da je sedaj to potekalo drugače. Vaša prizadevnost se je kazala vseskozi, pridno in vestno ste nalagali vaše naloge, nas
razveseljevali s fotografijami vaših aktivnosti in izdelkov. Pokazali ste veliko poguma, vztrajnosti in iznajdljivosti. To v življenju veliko šteje.
Tudi starši ste imeli v tem času neprecenljivo in nepogrešljivo vlogo, saj ste velikokrat prevzeli tudi vlogo učiteljev, se trudili otroke motivirati in jim zagotavljali potrebne pogoje za delo, hkrati jim nudili spodbudo, zavetje in toplino. Hvala vam!

Vsa navodila o organizaciji pouka po počitnicah boste prejeli v naslednjem tednu. V vrtcu potekajo vse aktivnosti,enako kot že v prejšnjem tednu, do torka v duhu veselega pustnega rajanja, naprej pa ostanejo namesto mask na obrazu nasmehi.
Veselim se vrnitve otrok v šolo, saj je znanje le delček tega, kar šola pomeni za otroke. Druženje, vzgojni vidik, socializacija, neformalna znanja in izkušnje – to pa je večji del življenja šole, tega šolanje na daljavo ne more dati.

Hvala vsem in lepe zaslužene počitnice želim!

Vaš v. d. ravnatelja
Mitja Vidovič