Drage učenke, učenci in spoštovani starši!

Zimske počitnice se končujejo in zelo smo veseli, da Vas v skladu z odlokom vlade in okrožnice MIZŠ lahko obvestimo, da bo od 22. 2. 2021 dalje pouk ponovno potekal v šoli za VSE UČENCE in bo šola ponovno zadihala s polnimi pljuči. Vzgojno-izobraževalno delo bo potekalo v skladu z navodili in s priporočili NIJZ, Zavoda za šolstvo in MIZŠ.

Pouk bo potekal po ustaljenem urniku kot pred zaprtjem šole, z nekaterimi prilagoditvami pri urah
izven rednega pouka, o katerih vas bodo obvestili učitelji. Pouk bo v matičnih učilnicah v t. i. mehurčkih.
Učencem bo omogočeno:
– jutranje varstvo samo za učence od 1. do 3. razreda
– redni pouk v matičnih učilnicah (razen pouka športa)
– podaljšano bivanje za učence od 1. do 3. razreda (za učence 4. in 5. razreda le v nujnih primerih).

Učenci bodo v šolsko stavbo vstopali posamično in z upoštevanjem medosebne varnostne razdalje minimalno 1,5 m. Učenci od 1. do 5. razreda bodo vstopali in izstopali iz šole ob stranskem vhodu, učenci od 6. do 9. razreda pa pri glavnem vhodu. Starši v šolo ne boste vstopali.
Ob vstopu v šolo si bodo učenci morali obvezno nadeti masko. Poskrbeli bomo za ohranjanje varnostne razdalje 1,5 m, ustrezno higieno rok in kašlja ter redno prezračevanje prostorov (učencem priporočamo dodatna oblačila, zaradi pogostejšega zračenja razredov). V matičnih učilnicah, ko bodo učenci v mehurčku, uporaba mask ne bo obvezna.

Šolski prevoz bo organiziran po ustaljenem urniku. Na avtobusu bo nošenje zaščitnih mask obvezno. Priporočamo, če je možno, da učence pripeljete in odpeljete v šolo sami ter da jih v lepem vremenu spodbujate za trajnostne prihode in odhode v šolo (peš, s kolesom …).
Šolska prehrana bo vključevala vse obroke kot do sedaj, vendar z nekaterimi prilagoditvami.
Morebitna odjava je obvezna po telefonu v tajništvo do 8.00 ure.

Svetujemo, da se doma ponovno pogovorite o pomembnih pravilih (ohranjanje razdalje, brez dotikanja, umivanje rok, higiena kašlja …). Tudi v šoli se bomo o tem pogovorili. Trudili se bomo, da bomo kljub potrebnim ukrepom za zagotavljanje varnosti, učencem zagotovili sproščeno in prijetno učno okolje. Na prihod učencev v šolo smo pripravljeni, pomembno pa je, da se bodov šolo vračali le zdravi učenci.
V želji, da bo bivanje naših otrok na šoli prijetno in varno ter da bomo še naprej dobro sodelovali in se medsebojno dogovarjali, Vas lepo pozdravljamo!

Kolektiv OŠ Hajdina