Na državnem tekmovanju iz logike, ki je potekalo 21. 3. 2021 v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije, je naša osmošolka, Sara Molnar, pod mentorstvom učitelja Aleša Sakelška osvojila zlato priznanje na državni ravni in dosegla celo 2. najvišje število točk v državi, kar je zavidljiv rezultat.

Sara je skromno, pridno in tiho dekle iz Hajdoš, ki odrašča skupaj z dvema starejšima sestrama in je vse prej kot klasična najstnica, ki sta ji računalnik in mobitel prioriteta. Že od prvega razreda osnovne šole trenira gimnastiko 2x tedensko pri GID Ptuj, hkrati pa že 5. leto trenira tudi plezanje pri PK 6B Ptuj.

Ob vseh šolskih in obšolskih dejavnostih, najde čas tudi za ustvarjanje iz papirja, risanje in izdelovanje zapestnic, zato se niti ni čuditi, da je njen najljubši predmet likovna umetnost. Vsi ostali predmeti ji sledijo, saj meni, da lahko v vsakem predmetu najde nekaj, kar jo lahko privlači in ji je zanimivo. V prostem času rada kuha in peče, zato smo je bili zelo veseli tudi pri raziskovalni nalogi Moj kraj, moj chef, kjer je letos v ospredju kuhanje in čakamo na zaključno predstavitev naših dejavnosti.

Njeno močno in domače področje je naravoslovje, zato so tekmovanja, kot so Bober, razvedrilna matematika in Kenguru zanjo nekaj vsakdanjega. Da si ob vseh dejavnosti sprosti misli in nabere energijo, rada kolesari, se igra v naravi s psom Pikom ter bere raznovrstne romane.

Zase pravi, da je skrbna, natančna, redoljubna, vestna, rada pomaga sošolcem, čemur pritrdijo tudi učitelji. Mentor meni, da je na tem področju edinstvena, saj so njene matematične in logične predstave visoko nad znanjem povprečnega osmošolca. Delo z njo je izziv mentorju, saj se z učenko takšnega spektra znanja še ni srečal.  Vseh teh lastnosti so veseli tudi sošolci, ker se nanjo lahko zanesejo. Pri ljudeh ne mara, da se pretvarjajo in se delajo, da nekaj niso.

Delo od doma in na daljavo tudi njej ni blizu, saj je veliko raje v šoli, kjer se lahko druži s sošolci in sošolkami, pomoč učiteljev je v neposredni bližini. Ugotovila je, da delo na daljavo posledično vodi v čas pred zasloni, ki bi ga raje izkoristila kako drugače.

 

Sara pravi, da če te je strah, se moraš potruditi še bolj. Takemu razmišljanju lahko samo pritrdimo in si želimo, da jo volja in strast do ustvarjanja, raziskovanja in učenja spremljata še dolgo.

Sara, iskrene čestitke!