Čeprav smo že v mesecu novembru, na dan slovenske hrane, pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk na daljavo doma, v okviru družin, smo ga tokrat , v petek, 11. junija še v živo, vsi skupaj v šoli.

Tradicionalni slovenski zajtrk je odlična priložnost, da najširši slovenski javnosti sporočimo dvoje: prvič, da je zajtrk pomemben del naših prehranskih navad, ker je del zdravega prehranjevanja, in drugič – nakup lokalnih živil je pomemben zato, da ohranjamo slovensko podeželje, slovensko kmetijstvo. Vsak dan znova imamo torej priložnost, da spremenimo naše prehranske in nakupovalne navade.

To je priložnost da podpremo slovenske pridelovalce in predelovalce hrane,  posežemo po lokalno pridelani hrani, podpremo prizadevanja za ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanja podeželja ter seznanjanja s postopki pridelave in predelave hrane.

Bodimo še posebej pozorni na to, kaj imamo na krožniku. Spomnimo se, od kod pride hrana, kdo jo pridela in koliko truda vloži v to delo, zakaj je hrana iz bližine (naj)boljša izbira, kdo skrbi za podeželje, kakšno vlogo imajo v celotni prehranski verigi čebele ter drugi opraševalci – seveda z mislijo na potrebno redno zajtrkovanje.

 

DOBER TEK!