GIBANJE »LITTLE FREE LIBRARY«
Pred našo šolo že nekaj časa stoji bralna hišica. To je hiška za javno izmenjevanje knjig. Prideš, pogledaš vanjo, če ti je kakšna knjiga všeč, jo lahko na licu mesta prebereš, lahko jo vzameš domov, zadržiš zase, vrneš ali doma poiščeš kakšno, za katero ni več interesa, in jo prineseš v hišico za koga drugega.
Hiška deluje po principu daj – dam, kar pomeni, da bomo veseli tudi vašega prispevka in donacije, da bodo knjige neprestano krožile in dosegle čim več domov.
Knjigobežnico so z različnimi knjigami za začetek napolnili strokovni sodelavci in sodelavke Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, nekaj knjig pa je prispevala tudi knjižničarka OŠ Hajdina. Hvala vsem za donacije!
Znano je, da se bralke in bralci rodijo v družini. Najbolj pozitiven zgled mladim so še vedno starši in obdanost s knjigami doma. Na šoli se nam zdi pomembno, da imajo tudi starši, ki prihajajo v šolo in vrtec po otroke, možnost poseči po knjigah.
Našo bralno hiško smo opremili z izjemno lepo leseno tablo z napisom in “navodili za uporabo”.
Tablo je na našo prošnjo, brezplačno, izdelala Tea Hasl iz podjetja 𝓐𝓻𝓽 𝓦𝓸𝓸𝓭 𝓜𝓣 za kar se ji najlepše zahvaljujemo in seveda priporočamo njihove odlične storitve!
Bralna hiška je polna najrazličnejših knjig, tudi otroških slikanic in hiško so obiskali tudi otroci iz vrtca Najdihojca. Sprejela jih je naša knjižničarka ga. Tatjana Lukovnjak in jim predstavila projekt, ter podala navodila, kako postati dober in odgovoren uporabnik Bralne hiške. Otroci so si sposodili slikanice za domov, ob naslednjem obisku pa jih bodo vrnili, ali pa zamenjali z drugimi.
Pomembno je, da je v njej vedno dovolj čtiva za vse okuse, vsi skupaj bomo seveda poskrbeli za to.
Vabljeni, da obiščete našo bralno hiško, počitniški dnevi so idealni za branje…