Eduroam

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški AAI račun, mobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Če ste upravičeni do uporabniškega računa ga lahko po izpolnitvi prijavnice dobite od računalnikarja na OŠ Hajdina. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na Osnovni šoli Hajdina deluje brezžično omrežje Eduroam na območju cele šole. Na voljo je za vse naše zaposlene, učence in profesorje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

PRIJAVNICO za osebni dostop do brezžičnega omrežja EDUROAM natisnite, čitljivo izpolnite in oddajte računalnikarju OŠ Hajdina.

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

Na telefone z Androidnim OS je potrebno predhodno namestiti aplikacijo Eduroam CAT.

Pomagate si lahko tudi s prednastavljenimi programi za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi (računalniku, telefonu, tablici…) – eduroamCAT ali preprosteje poskenirajte QR kodo: