Dragi otroci, dragi starši!

Mesec april je že skoraj pri koncu, minil je kot bi trenil, kar nas ne preseneča, saj je bil poln tisočerih aktivnosti, ki smo jih izvedli in pokazali, da želimo, znamo in zmoremo. Otroci v vrtcu ter učenci v šoli so s pomočjo in podporo vzgojiteljic in učiteljev uživali v vsakdanjem delu in igri, se izkazali pri vseh dodatnih dejavnostih, tekmovanjih, dogodkih…. Brez vsakodnevne ljubeče podpore vas staršev, si vsega tega ne moremo predstavljati. Hvala vam!

Da je med nami vsemi povezanost ne kažejo samo dobri rezultati,  ampak predvsem nasmehi na obrazih in dejstvo, da otroci radi prihajajo v šolo in vrtec.

Predvsem me navdušuje, da znamo ostati pozitivni tudi, ko pridejo težji trenutki, ko strnemo moči in premagujemo ovire. To vedno znova dokazujemo. Znamo se soočiti tudi z večjimi obremenitvami ob ocenjevanju ter številnih tekmovanjih, raziskovalnih nalogah… tudi virusih, ki se včasih prikradejo med nas…

Po tem pestrem in uspešnem dogajanju vas vse šolarje čakajo zaslužene prvomajske počitnice… Tudi otroci v vrtcih si boste mogoče vzeli kak dan »dopusta«  in s svojimi družinami preživeli lepe trenutke.

V prihajajočih dneh bomo obeležili tudi dva pomembna praznika. 27. aprila praznujemo Dan upora proti okupatorju, ki nam predvsem mora dati zavest, da vedno ostanemo budni in se postavimo zase in za svoje pravice, svobodo, skupno ali osebno… 1. maj – mednarodni praznik dela pa je že tako ali tako postal sinonim boja za naše pravice, cenimo to kar smo kot družba dosegli in hkrati stremimo k še boljšim pogojem dela ter k temu, da cenimo delo kot vrednoto.

Imejte se lepo v teh dneh, spočijte se, uživajte s svojimi najdražjimi, prijatelji, pojdite v naravo, krepite svoje zdravje, napolnite duše… Odpirajo se tudi kulturne ustanove, muzeji, gledališča, športna igrišča…

Pred nami pa je že skoraj mesec maj, verjetno eden najlepših mesecev v letu…

Se vidimo <3

Vaš v. d. ravnatelja, Mitja Vidovič