Morda je slika naslednjega: otrok, stati, na prostem in besedilo
Drage učenke in učenci, dragi starši, prijatelji OŠ Hajdina!
Kako ste preživeli počitnice? Prepričani smo, da zelo lepo, veselo, igrivo, radovedno. Ker se poletje počasi preveša v jesen in se bliža 1. september, vas prijazno vabimo na naše srečanje – prvi šolski dan.
Prvi šolski dan bomo učence pričakali v dveh terminih. Učenci 1. – 5. razreda se bodo prvi šolski dan pred šolo zbrali ob 8.30, učenci od 6. – 9. razreda pa ob 10.30. Vozni red avtobusa bo objavljen naknadno. Prvošolci dobijo posebno vabilo učiteljic po pošti … Starši, preberite jim ga 🙂
Učence bodo prvi dan polega učiteljev pričakali tudi gospod župan mag. Stanislav Glažar, naš policist g. Igor Levstik ter predsednik SPVCP g. Slavko Burjan. Za prvošolce in otroke iz vrtca smo pripravili tudi prijetno presenečenje, ki pa naj ostane skrivnost …
Ne pozabite na šolske copate, mapico, pisalo in beležko. Prvošolci pripeljite zraven tudi starše :-))))
Učence bo čakala malica, prvi dan kosila in varstva še ne bo … Prosimo, da učenci razrednikom ta dan sporočijo glede kosil v prvem tednu.
Na OŠ Hajdina pričakujemo novo šolsko leto z velikim optimizmom, saj smo že lansko šolsko leto zaključili v izjemnem vzdušju in z lepimi uspehi. Veseli smo, da nam model B omogoča delo v šoli in z majhnimi prilagoditvami bomo lahko izvedli vse načrtovane vsebine. Na epidemijo smo dobro pripravljeni, imamo sprejete vse potrebne protokole (zračenje, prilagojen hišni red …), naši zaposleni zadostujejo pogoju PCT.
Komaj že čakamo, da po šoli spet zavladata smeh, veselje in radovednost!
Učence bo pričakala energetsko prenovljena šola, z novo fasado, okni, vrati, s svetili in s streho, tudi zime se ne bojimo, saj imamo nov sistem ogrevanja. Novi prostori, ki smo jih sicer pričakovali že septembra, torej nova učilnica, knjižnica in multimedijska učilnica, pa bodo tudi kmalu pripravljeni za uporabo.
Na novo šolsko leto smo v kolektivu pripravljeni z novimi znanji in projekti. Vstopili smo v celoten poskus ZRSŠ – Uvajanje tujega jezika v obveznem programu in preizkušanje koncepta razširjenega programa, kar je kar velik zalogaj. Več informacij o tem dobite v prihodnjih dneh. Izbrani smo bili tudi na razpisu Erasmus+, dodatno smo se vključili v projekta Mladi iznajditelji ter projekt Dobro sem. Pripravljamo tudi nekaj organizacijskih in drugih vsebinskih novosti, kmalu pa bo na voljo tudi nova sodobna spletna stran.
Kot prioritetne naloge smo si zadali področja:
– Senzibilnost učiteljev pri delu z učenci s čustveno-vedenjskimi težavami.
– Učenje na prostem.
– Razvijanje vseživljenjskih znanj, prečnih veščin, podjetnosti, inovativnosti.
Na teh področjih se bomo učitelji tudi dodatno izobraževali.
Za primer šolanja na daljavo smo dobro pripravljeni, a verjamemo, da to ne bo potrebno.
V novo šolsko leto je vpisanih 288 učencev v 17 oddelkih, torej 12 več kot lani …
V vrtec Najdihojca pa imamo trenutno vpisanih 132 otrok, v mesecu novembru pa načrtujemo odprtje še polovičnega oddelka.
Z veseljem vas pričakujemo!
V imenu kolektiva OŠ Hajdina z vrtcem,
Mitja Vidovič, ravnatelj